Domů » Sdružení a spolky » Sport » Tichá odvezla všechny body

Soupeřem Dobratic ve třetím domácím utkání byla Tichá. Tento tým letos postoupil jako vítěz 1.B třídy právě do skupiny s Dobraticemi a před zápasem figuroval jen o jedno místo za domácími. Před samotným duelem jsem potkal u kabin trenéra domácích Mariána Korabíka a už z výrazu tváře jsem rozpoznal, že není ve své kůži. Když mi sdělil, jak pracně skládal aspoň jedenáct hráčů, bylo mi vše jasné. Marodka se rozrostla nečekaně moc a k tomu přibyli i hráči, co měli v plánu něco jiného než fotbal.

Rozhodčí Čecháček spolu se svými asistenty Závodným a Chýlkem přivedli na hřiště tyto sestavy:

Tichá: Pikulík, Kocián T., Sládeček, Bajer, Fajčák, Janáč, Svoboda, Kocián D., Balcárek, Kunčík a Skoupil.

Dobratice: Moják – Somr, Březina, Lýsek, Skotnica – Stříž, Causidis Marek, Causidis Marián, Mandičak, Lisník a Mitrenga.

Jak už je z pohledu na sestavu Dobratic jasné, největší změna nastala v brance, kde musel zaskočit nečekaně Michael Moják. Jak se později ukázalo, práce měl až až a určitě patřil mezi málo domácích hráčů, co snesou přísnější měřítko.

Úvodní minuty byly poklidné až do momentu, kdy se po přihrávce bratra dostal do gólovky Marek Causidis, ale jeho střela podél gólmana jen těsně minula pravou tyč. To byl možná nejdůležitější moment pro další průběh hry. Už po třech minutách zahrávali hosté rohový kop a míč proletěl malým vápnem až na hlavu Mitrengy a od něj bohužel za záda překvapeného Mojáka. Desátá minuta a Tichá vede 1:0. Nešťastný moment jakoby svázal snahu domácích do uzlíčku a nebyli schopni dlouhé minuty nic vymyslet. To hosté se tlačili častěji na dosah domácího gólmana a ten se poprvé ukázal při střele Skoupila, kterou jen tak tak vytěsnil na roh. Stejně si vedl i Kunčík a nejkvalitnější zákrok musel vytáhnout po střele Kociána z otočky. Dobratice se na dostřel dostaly jen při pokusu Lisníka. Ve 25.minutě odpískal sudí běžný souboj jako faul na hostujícího útočníka. Míč si na levé straně zhruba ze 25 metrů postavil D.Kocián a spíše přetažený centr zapadl na zadní tyči do sítě překvapených domácích hráčů, 0:2. To už vypadalo docela zle při pohledu na ukazatel skóre a jen díky brankáři se více branek do sítě domácího celku nezapsalo. Možnost snížit měli domácí ke konci první půle, kdy po pěkné kombinaci řešil brankář hostí včasným vyběhnutím gólovku Lisníka.

Druhá část zápasu byla opět zpočátku v režii Tiché. Během jediné minuty se pořádně zahřál dobratický Moják a dvěma zákroky podržel výsledek jen na dvoubrankové ztrátě. Dobratice měly na lavičce jen jediného náhradníka a v 57.minutě šel na plac Pařenica. Jeho příchodem se změnilo rozestavení domácích a hned byla vidět převaha i na hřišti. Ozvali se i domácí fandové a přišly i dobré příležitosti. Mitrenga hýřil aktivitou i s tou vidinou odčinit nešťastný moment z kraje zápasu a z docela velkého úhlu jen trefil gólmana. Stejně se vedlo i Skotnicovi, jeho střela po teči jen směřovala mimo tyče. Hosté poslední půlhodinu začali poléhávat na trávníku a sbírat čas, přece jenom vedení bylo pro ně důležité a k udržení se uchylovali i formou tvrdších zákroků. Ty ponechával rozhodčí Čecháček docela bez povšimnutí a na hřišti se začalo jiskřit. Domácí se neustále tlačili dopředu a obrana na tři fotbalisty přinášela riziko rychlých brejků. Po jednom z nich stačilo jen správně nastavit nohu Tománkovi, ale k radosti domácích ji měl pěkně nakřivo. Až v 87.minutě po faulu v šestnáctce na Skotnicu přišlo snížení z penalty. Míč si postavil Mitrenga a přesnou střelou pod břevno nedal sebemenší šanci brankáři, 1:2. To už těch minut moc nezbývalo, ale Dobratice doslova přišpendlily všech jedenáct fotbalistů hostů na vlastní polovinu, jen ta koncovka nevycházela. Hráči Tiché obětavě padali do střel a nakonec si odvezli všechny body. KaMoš

Foto ze zápasu zde:

https://dobratice.rajce.idnes.cz/254._DOBRATICE_-_TICHA_1_2/


  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie