Domů » Sdružení a spolky » SDH » Požár skladovací haly v Raškovicích

Křtem ohněm prošla ve čtvrtek 24.3. v noci naše nová CAS 30 Scania při rozsáhlem požáru skladovací haly v průmyslovém podniku Saft Ferak, a. s., ve které byl uskladněn obalový materiál a lithiové baterie.

Při požáru se škodou 13 miliónů korun byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a kromě naši jednotky zasahovaly dále profesionální jednotky: HZS Nošovice, HZS F-M a dobrovolné jednotky SDH: Raškovice, Vyšní Lhoty, Pražmo, Morávka, Nošovice, Frýdlant n/O, Janovice.

Jednotka SDH obce Dobratice vyjela na žádost KOPIS HZS MSK k zásahu s technikou CAS 30 Scania v počtu 1+5. Po příjezdu na místo zásahu bylo VZ určená k doplňování vody do CAS 30 HZS F-M, bylo vytvořeno hadicové vedení B v délce 120m pro dodávku vodu do CAS 20 HZS F-M zasahující vpředu u hořící haly. Zpočátku CAS 30 Scania doplňována vodou z podzemního hydrantu, jehož vydatnost byla nedostačující. Po vyprázdnění vody z CAS 30 Scania byla prováděná kyvadlová doprava vody od čerpacího stanoviště zřízeného u jezu na řece Morávce. Dva členové jednotky za použití IDP střídali ostatní zasahující hasiče na proudech. Na pokyn VZ se pak jednotka vrátila na základnu, bez dalšího zásahu.

Velitel: Darnady Tomáš, zásah v dýchací technice

Strojník: Dvořák Daniel

Hasič č.1: Gurník Tomáš, zásah v dýchací technice

Hasič č.2: Čubok Radovan

Hasič č.3: Poljak Michal

Hasič č.4: Mutina Roman

Ohlášení: 00:03

Výjezd: 00:11

Na místě: 00:19

Odjezd: 03:59

Základna: 04:13

Další info a foto:

Škodu za 13 miliónů korun způsobil noční požár skladu v Raškovicích, hasiči monitorovali ovzduší | POŽÁRY.cz – ohnisko žhavých zpráv | hasiči aktuálně (pozary.cz)



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie