Domů » Sdružení a spolky » Sport » Další remíza fotbalistů

DOBRATICE – RAŠKOVICE 1:1 (1:0)

Podruhé za sebou mohli dobratičti fandové vidět svůj celek hrát na domácím hřišti. Po bezbrankové remíze s Bystřicí, zavítal do Dobratic další tým z popředí tabulky, Raškovice.

Očekávala se poměrně slušná divácká kulisa, ale počet necelých 150 diváků asi zůstal za očekáváním pořadatelů. Ono se není čemu divit, ve stejném čase se hrál fotbal například ve Vojkovicích, Tošanovicích i Dobré.

Na vcelku solidní terén vyběhly na trávník tyto základní jedenáctky:

Dobratice: Bocek – Kohut, Lýsek, Dobiáš, Mitrenga – Kantor, Causidis, Pařenica, Menšík, Somr – Bařina, střídali Šimeček, Březina a Mandičak, trenér Korabík.

Raškovice: Pešák – Birčák, Žáček, Juřica, Vojkovský, Koloničný, Kožar, Kacíř, Janošec, Preči a Tobiáš, v 63.minutě přišel na hřiště Puczok, trenérem hostů je Hadrava.

Utkání řídila tato trojice rozhodčích: Hrdina, Nguen Huu a Laba.

Ještě se diváci ani pořádně neusadili na svá místa a už bylo hned v první minutě zaděláno na první gól. To se po nákopu z vlastní poloviny dostal za dobratického obránce Preči a jeho technická střela přes brankáře Bocka skončila na pravé tyči. Už po dalších dvou minutách se v dobré pozici zjevil Tobiáš, ale těsně minul branku domácích. To už od počátku znamenalo varování pro dobratickou obranu, že s rychlonohými tykadly raškovického útoku bude problém. Teprve v desáté minutě se dostali na dostřel i domácí a Somr jen napnul ochrannou síť za brankou. I další minuty byly ve znamení větší aktivity Raškovic a jak Preči, tak Tobiáš pořádně zaměstnávali zadáky Dobratic. V těchto těžkých chvílích podržel domácí výborný Bocek. Až po půl hodině bylo vidět první střelu mezi tyče i na dobratické straně, kdy Pešáka natáhl pěknou střelou Mitrenga. Ve 39. minutě zahrávaly Dobratice rohový kop a po důrazné hlavičce Bařiny se skóre poprvé měnilo, 1:0. Brzy mohly být srovnáno, ale Tobiáš v tutovce jen koukal na skvělý zákrok Bocka. Ihned po rohu se dostal k míči Žáček, ale ani tomu se nepodařilo míč dostat za záda dobratického gólmana. Určitě po průběhu prvního poločasu šli do šaten spokojenější domácí.

I druhý poločas začaly mnohem lépe Raškovice a po pár sekundách byl zase zcela sám před Bockem Tobiáš a znova se chytal za hlavu. Kdyby se počítaly šance, tak bez pochyb jich měl na kopačkách nejvíce ze všech aktérů na hřišti právě raškovický fotbalista. Asi klíčovým okamžikem zápasu byla 73.minuta. To se po rozehraném přímém kopu dostal po centru skrze celou šestnáctku za obranu Somr a nekompromisně skóroval. K údivu všech však byla branka po chvilce odvolána, pomezní rozhodčí Tomáš Laba k překvapení, zejména dobratických, zvedl praporek pro domnělý ofsajd. Jednoznačně chybné rozhodnutí, škoda, že můj foťák není jako VAR, který by potvrdil regulérní gól. Nic, hrálo se dál a jen o tři minuty na to se po zmatku na hranici šestnáctky dostal k míči zcela osamocen Tobiáš a tentokrát souboj s brankářem již vyhrál a srovnal na 1:1. Přesto se mohlo skóre měnit i na druhé straně. To stačilo, aby po dalším skvěle zahraném rohu lépe trefil míč hlavou Dobiáš, jenže ten těsně minul levou tyč. Navrch záhy měly zase Raškovice a další možnost Tobiáše při sólu po pravé straně volalo po brance, míč se po jemné teči gólmana doslova došoural naštěstí jen vedle tyče na rohový kop. Ještě jeden zářez provedl pomezní arbitr v neprospěch Dobratic u dalšího odmávaného ofsajdu po dorážce Somra za vyražený míč na něj od brankáře Raškovic. Když v posledních sekundách opět nepřesně zasáhl míč po další standartce Dobiáš, bylo na změnu skóre pozdě. Nakonec lze podle průběhu zápasu, množství nevyužitých šancí hostů i neuznaných gólů domácích říci, že remíza tomuto derby sluší. KaMoš

Momentky ze zápasu zde:

https://dobratice.rajce.idnes.cz/257._DOBRATICE_-_RASKOVICE_2_2/


  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie