Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté vezou ze Smilovic výhru

SMILOVICE – DOBRATICE 0:1 (0:0)

Odložené utkání z velikonoční neděle odehrály Dobratice uprostřed prvního májového týdne. Po vydatném dopoledním dešti se ani neočekávala nějaká slušná návštěva sousedského derby, ale ti, co do Smilovic přijeli, nebyli fotbalem zklamáni.

Na mokrý trávník přivedl dobratický kouč Korabík v pracovním týdnu tyto hráče:

v brance nastoupil Bocek a před ním těchto deset hráčů – Skotnica, Kohut, Lýsek, Šimeček, Somr, Menšík, Causidis, Kantor, Bařina a Mitrenga. Ve druhém poločasu si ještě zahráli Mandičák, Pařenica a Březina.

Paradoxem samotného derby už bylo to, že zápas řídil jako hlavní rozhodčí hráč smilovického béčka Jakub Revaj, což není ze strany delegace rozhodčích moudré řešení. Na čarách mu asistovali Marcel Bednář a René Jurygáček.

Po jeho prvním hvizdu se fotbalisté začali seznamovat s terénem a zejména přihrávky brankářům byly na kluzkém povrchu riskem. Už po druhém dotyku s míčem ze strany našeho Bocka došlo k nepovedenému odkopu, ale smilovický útočník byl příliš překvapen, jak se míč k němu nečekaně dostal a nevyřešil nabídnutou příležitost k prospěchu věci. První střelecký pokus viděli diváci v 8.minutě, projektil Kohuta měl však vychýlenou mušku. Dobrou příležitostí ke změně skóre pohrdl ve 13.minutě Marián Causidis, když jeho gólovku vyrazil smilovický brankář mimo tyče branky. Prvních dvacet minut měly více ze hry Dobratice a domácí se marně hledali na hřišti. Až ve 25.minutě přišel přesný centr na hlavu Cupka a míč šel nad břevno hostující branky. To větší šanci zazdil Rusz, kdy zblízka minul o centimetry svatyni Bocka. Po faulu na Causidise, oceněný žlutou kartou, si míč k přímému kopu z dobrých třiceti metrů postavil Šimeček, postavenou zeď minul, trefil však náruč dobře postaveného Kroužka. Za pozornost stála nebezpečná střela jednoho ze zadáků Smilovic, která prošla z velké dálky po zemi až k tyči Bocka a ten konečky prstů vytěsnil míč na roh. To bylo ze zajímavých 45 minut vše.

Druhý poločas začaly lépe Dobratice a naznačily to i dva po sobě zahrávané rohové kopy. Po tom druhém se míč za šestnáctkou dostal ke Kantorovi a domácí gólman byl rád, že jeho pumelice jen zasvištěla nad jeho břevnem. Asi největší příležitost na změnu bezgólového stavu přišla pro domácí tým. Střídající V.Cieslar z malého vápna hlavičkou v 53.minutě pořádně natáhl Bocka a jeho famózní zákrok udržel čisté konto Dobratic. Minutu po té utekl všem po levé straně Mitrenga a zase domácí strážce branky byl skvělým zákrokem proti. Po hodině hry se ujala krásná ulička na Causidise za obranu Smilovic a z očí do očí poslal Marián míč pravačkou vedle levé tyče do zámezí. Nějaké pokusy o překonání Bocka předvedli i domácí, jenže střely např.Ciencaly či Cupka neměly správný směr. V 71.minutě sundal dva metry před šestnáctkou pořádnou kosou pronikající Kantora domácí hráč, píšťalka sudího sice zazněla, žlutou kartu však nechal zcela nepochopitelně ve svém triku. S tímto proviněním se však vůbec nepáral nejstarší hráč na hřišti Patrik Lýsek. Jeho perfektně kopnutý přímý kop, kdy dostal míč od břevna tam, kam to mají dobratičtí diváci i samotní hráči nejraději, za brankovou čáru, 0:1. Navýšit mohl hostující celek o pět minut později. Krásnou akci začal na své polovině Šimeček vysunutím Mandičáka po levé straně a jeho zpětná přihrávka našla nabíhajícího Mitrengu, žel střela ze záklonu jen těsně přeletěla domácí branku. Vyrovnání bylo na dosah ve 82.minutě po nakopnutí míče do šestnáctky od postranní čáry. Míč poněkud divně dostal vyšší rychlost a Bocka předběhl v kopu Cupek, naštěstí míč trefil jen kovovou konstrukci za brankou. Smilovice se nadechly k závěrečnému náporu, ale narážely na obětavou hru celé dobratické sestavy a ani dvě střely Firly po dobrých zákrocích Bocka nulu na straně Smilovic nesmazaly. To ještě v nastaveném čase měl dobrou možnost pojistit výhru střídající Pařenica, nenaložil však se střelou dobře a minul tři tyče. Poslední střeleckou tečku udělal tvrdě hrající Cupek hlavičkou nad branku a ani více jak sedmi minutové prodloužení druhé půle ze strany „domácího rozhodčího“ na kýžený bodový úspěch Smilovicím nepomohlo. Dobratice tak oplatily Smilovicím prohru z podzimní části a dorovnaly bodový stav získaných bodů na stejný počet 32 jako dnešní jejich soupeř. V tabulce jsou Smilovice jen o skóre třetí před Dobraticemi. KaMoš

Focení za pochmurného počasí nebylo na pořadu dne, důležitější jsou tři body. Pár nějakých momentek najdete ve fotogalerii: https://dobratice.rajce.idnes.cz



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie