Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dobratice-Stonava 1:2

Sobotní fotbalové odpoledne v Dobraticích odstartoval v 13 hodin předzápas dorostenců společného týmu Tošanovice/Dobratice proti Nebory/Smilovice. Kdo se přišel podívat na mladé fotbalisty, asi nelitoval. Kluci vyhráli zcela jasně, 11:2. Do utkání nastoupili všichni dobratičtí hoši hrající za společný tým a určitě se neztratili. Střelcem utkání byl se třemi brankami Filip Bado, jednou skóroval i Kryštof Kohut. Dále se do pohledného utkání zapojili dobrými výkony Jaromír Kubala a Ondřej Světlík. Kluci, jen tak dál.

Po předzápase jsme přivítali na výborně připraveném pažitu dobratického hřiště lídra 1. A třídy sk. B SK Stonavu. Velký kandidát na postup do Krajského přeboru byl tím hlavním tahákem dnešního fotbalového odpoledne. Hrálo se před početnou návštěvou více než 160 diváků. A bylo se vskutku na co dívat. Kdo přišel do Dobratic na fotbal, určitě nelitoval.

Trenér Korabík s asistentem Musálkem poslali do utkání tuto sestavu: Bocek, Lysek, Dobiáš, Kohut, Kantor, Somr, Bařina, Mandičák, Mitrenga, Causidis, Skotnica. Na střídání byli připraveni:  Březina, Pařenica. Menšík a Moják

Utkání řídila trojice rozhodčích: Jantoš P., Dytková Š. a Laba T.

Zápas začal obezřetně z obou stran. Hrálo se víceméně ve středu hrací plochy. I když hosté působili fotbalovějším dojmem, ale co se týče šancí, více si jich vytvořili domácí hráči. Bohužel na šance se nehraje a tak přišel trest. Po nedorozumění v obraně se k odraženému míči dostal hostující Šiška a ve 33. minutě vstřelil snad z první vážné akce hostů vedoucí branku, 0:1. Tímto skórem skončil i první poločas utkání.

Do druhého poločasu nastoupili domácí hráči s odhodláním zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Sílil tlak na bránu Stonavy a v 56. minutě po akci Skotnice zakončoval kapitán domácích Causidis, 1:1. Tlak domácích a výborný fotbal z obou stran pokračoval i nadále. Domácí se dostávali do dalších šancí. Ale jak to ve fotbale bývá, přišlo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Po jednom z nenápadných útoků a chybě domácí obrany v 65. minutě se hostům podařilo odcentrovat a hostující hráč Němec vyskočil nejvýše a vstřelil hlavou druhý gól, a jak se ukázalo později, byl to gól vítězný, 1:2. V produktivitě byli hosté stoprocentní, ze dvou povedených akcí vstřelili dvě branky, které stačily k zisku tří bodů. Domácí si za svou bojovnost a přístup k utkání zasloužili alespoň bod. No ale jak se opět ukázalo, fotbal nemá logiku a šance je jen šance. Bez gólového efektu se nevyhrává.

Závěrem nutno dodat, že se hrál výborný fotbal a byl to, jak již bylo řečeno, remízový zápas. Myslím si, že tentokrát nevyhrál lepší tým, ale šťastnější, což projevili hostující hráči velkou radostí po závěrečném hvizdu rozhodčího a svém zisku tří bodů.

Nám nezbývá, než příští neděli bodovat v Albrechticích u Českého Těšína proti tamnímu Baníku. Utkání se hraje 21.5.2023 v 17 hodin.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie