Domů » Sdružení a spolky » Sport » Těsná výhra nad Lučinou

DOBRATICE – LUČINA 2:1 (2:0)

K poslednímu utkání na domácím hřišti nastoupily Dobratice proti Lučině. Jeden zápas z důvodu odstoupení Čeladné ze soutěže se hrát doma už nebude. Před samotným zahájením předali předseda TJ Břetislav Bortlíček společně s dalším členem výboru Jiřím Kohutem mladším, pamětní plaketu a fotbalový dres v barvách dobratického klubu Karlu Moškořovi k jeho životnímu jubileu 70 let. Není třeba připomínat nejen sportovní veřejnosti, že články, spousty fotografií ze zápasů dobratických fotbalistů či událostí v obci jsou jeho koníčkem a už mnoho let zaplňují obecní webové stránky. Pak již došlo k očekávanému utkání, ke kterému vyslal na krásně upravený trávník trenér Korabík tyto hráče Dobratic:

Bocek – Šimeček, Lýsek, Kohut, Somr, Skotnica, Mandičák, Bařina, Causidis, Mitrenga a Dobiáš.

Domácí vlétli do zápasu velmi odhodlaně a už po dvou minutách dostal pěknou nabídku na hlavu Dobiáš, míč však přelétl břevno lučinské branky. Po dalších pěti minutách přišel první rohový kop Dobratic a už se křičelo gól! Autorem branky byl kapitán Marián Causidis a docílil ji netypicky hlavou, 1:0. Už chvilku na to se na pravé straně dostal na dostřel Dobiáš a jeho střela jen těsně proletěla u pravé tyče brankáře Filipce mimo. Hosté byli spíše opatrní v úvodní pasáži utkání a na polovinu domácích se nijak nehrnuli. Stačila ale první příležitost a z dobrých třiceti metrů napřáhl Mokryš a vcelku razatní rána zaplachtila jen pár centimetrů vedle branky. Pak si na pár minut řekl Mandičák, že si poběhá po hřišti a několikrát svými kličkami zamotával nohy lučinských fotbalistů. Bylo však na škodu, že tím na sebe navázal i tři hráče, leč finální přihrávkou na své spoluhráče šetřil. I tak dvakrát pěkně uvolnil Skotnicu a zejména jeho sólový únik ve 27.minutě volal po gólu. Zahanbit se nechtěli nechat ani fotbalisté hostů a Chlebek taky jen vystrašil Bocka střelou těsně jeho levé tyče. Pak přišel nešťastný okamžik pro oporu zadních řad domácího týmu, kdy se ve vzdušném souboji po střetu hlavami zranil Patrik Lýsek. Už po dopadu na zem to nevypadalo dobře a Páťa po rychlém ošetření a s ovázanou hlavou ještě statečně několik minut vydržel na hřišti. Stihl tak ještě druhý gól v hostující síti, kdy nádherným pasem Šimečka nepohrdl Mitrenga a nedal Filipcovi šanci k zákroku, 2:0. Potom již přišel okamžik ke střídání Lýska a na hřiště přišel Menšík. V poslední minutě se zaregistrovaly dvě zajímavé střely, po jedné na každé straně. Zvláště ta od Kohuta měla gólové parametry a chybělo jen velice málo k navýšení skóre. Poločas se zakončil jen dvougólovým náskokem a mohlo být i veseleji.

V prvních minutách druhé půle z mírné převahy vytěžila Lučina jen rohový kop a po něm přišla pěkná hlavička Smitala jen do náruče Bocka. Až po hodině hry se znovu blýskli domácí typickým průnikem Skotnicy po levé straně a z jeho přihrávky zakončoval Mandičák jen do připraveného gólmana. Právě brankář Filipec držel následující minuty hosty ve hře a jeho skvělé zákroky doslova ničily příležitosti Mandičáka, Bařiny i Mitrengy. Jako by poslední dvacet minut už domácím o nic nešlo, protože najednou se hosté stále více tlačili k šestnáctce domácího mužstva. První varování přišlo po nebezpečné střele z dálky a Bocek se pořádně natáhl po míči. Tečku v podobě třetího gólu mohl přidat Mitrenga, žel zase nic. Deset minut před koncem minula střela kapitána Tomíčka jen těsně šibenici, aby o pět minut na to přišla po zásluze branka Lučiny za snaživý výkon. Stačilo nechat volný prostor znovu Tomíčkovi a bylo sníženo na 2:1. Pomalu se z jasného vývoje utkání stalo zbytečné drama, v závěru mohl skóre dorovnat opět všudybyl Tomíček, z dobré pozice překopl branku. Poslední sekundy už dobratičtí dohráli u rohového praporku pod ukazatelem skóre. Na něm po závěrečném hvizdu sudího Hrdiny svítil výsledek 2:1.

A nakonec doplnění statistiky. Na hřiště se dostali ve druhém poločase Pařenica, v 70.minutě střídal Bařinu a také Moják, který v 83.minutě nahradil Skotnicu. Rozlučkový domácí zápas vidělo něco přes 120 diváků.

FOTO: https://dobratice.rajce.idnes.cz



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie