Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté začali jubilejní sezónu remízou

DOBRATICE – RAŠKOVICE 3:3 (3:0)

Dnes začala dobratickým fotbalistům jubilejní desátá sezóna v krajské soutěži – 1.A. třídě, skupině B. A nečekal je snadný soupeř, protože do Dobratic zavítal celek, který skončil v minulém ročníku na druhém místě. Sousedské derby mělo tedy nádech utkání kola, protože se střely dva nejlepší týmy z předchozího ročníku, když vynecháme postupující Stonavu.

Za nádherného počasí si cestu na fotbal našlo přibližně sto padesát diváků a ti viděli fotbal dvou rozdílných poločasů. Než si řekneme, jak k tomu došlo, začněme od počátku. Sestavy mužstev:

Raškovice – Pešák – Birčák, Preči A., Vojkovský, Koloničný, Kovalík, Kacíř, Kožar, Němec, Janošec a Preči I., trenérem je V.Hadrava.

Dobratice: Bocek – Bařina, Lýsek, Dobiáš, Březina – Skotnica, Kantor, Causidis, Kantor – Hlaváč a Stříž, v průběhu zápasu nastoupili Kohut, Pařenica a Moják, trenér M.Korabík

Po hvizdu hlavního rozhodčího Petroše (asistenty měl Čubu a Šištíka) se na první vážnější moment čekalo sedm minut a v tomto čase se mohlo měnit skóre vícekrát. Nejpre dostal pěkný míč do uličky Němec a pak šel docela sám na Bocka Vojkovský, ale domácí brankář oba fotbalisty skvělými zákroky vychytal a udržel nulu na kontě Dobratic. Hned po gólovce Vojkovského přišel dlouhý nákop na volného Stříže a jeho lob jen těsně minul Pešákovu branku. Ve 13.minutě dostal po rohu míč na svou hlavu A.Preči a zblízka jen napnul síť nad brankou. První gólová radost nastala ve 20.minutě, kdy z levé strany poslal Causidis míč do volného prostoru Bařinovi a jeho pravačka poslala míč k pravé tyči bezmocného gólmana, 1:0. Už po devíti minutách přišel další gólový moment a opět z levé strany, kde se přes celou šířku šestnáctky dostal míč až na nabíhajícího Ondru Skotnicu a domácí vedli 2:0. To bylo vcelku nečekané po úvodních šancích hostů, ale fotbal se hraje na branky. Blízko k ní měly Raškovice ve 34.minutě a opět Bocek skvělým vyběhnutím zmařil další tutovku Němcovi. Ve 39. minutě přišla nejpěknější domácí gólová akce a opět se udála, jak jinak, zleva. U postranní čáry si míč zpracoval Hlaváč, zbavil se protihráče a přesným centrem našel hlavu Causidise. Míč však skončil na pravé tyči u které byl však z ničeho nic Marcel Stříž a navýšil skóre už na tříbrankový rozdíl, 3:0. Takový poločas už domácí fanoušci dlouho nezažili a po odpískání prvních 45 minut byla na straně Dobratických veliká spokojenost.

Když nastupovali domácí do druhé půle, jen jsem pochválil zkušené harcovníky za pěkný stav a Patrik Lýsek mi řekl: „Ještě není konec, fotbal má dva poločasy”! Byly to skoro prorocká slova, protože následující minuty v podání Dobratic vůbec nepřipomínaly ty předchozí. Najednou se hrálo až moc na domácí polovině a Raškovice si vytvářely jednu šanci za druhou. Nejprve opět hlavičkující Preči, po něm Kožarova jedovka a zase skvělý Bocek, nic dobrého nesignalizovalo. Varování přišlo docela brzo a po hodině hry si prudký centr srazil do vlastní branky střídající Kohut. Popravdě řečeno, i kdyby tam nebyla jeho noha, za ním stál zcela volný raškovický snajpert a míč by stejně skončil v síti. To byla doslova voda na raškovický mlýn a útoky se stále častěji valily směrem k Bockovi. V 67. minutě se opět vyznamenal proti Němcovi Bocek, žel za dvě minuty už bylo sníženo na jediný gól. To střelu Němce opět nešťasně tečovali zadáci Dobratic a Bocek jen smutně sledoval míč ve své brance, 3:2. Dobratice hrály v hlubokém útlumu a defenzívě a ani vystřídáním dalších hráčů se příliš situace na trávníku nezměnila. Snad jedinou kloudnou příležitost měl Pařenica a jeho snaha skončila střelou mimo branku. Závěr byl opět drtivý v podání po brance toužících Raškovic. Všemu mohli zabránit domácí při přímém kopu Mitrengy v 88.minutě. Jeho pěkně načechraný míč za obranu hostů našel hlavu Lýska a zákrok dne si nechal Pešák na tento moment a udržel neměnný stav o jediný gól. Už v nastaveném čase se fantasticky vyznamenal Bocek a reflexivně vykopl střelu raškovického hráče. Žel, v poslední minutě utkání po závaru v malém vápně Dobratic a nejistých odkopech míče do bezpečí se meruna dostala k volnému Němcovi a ten se konečně dočkal vytouženého gólu a srovnal na 3:3. Ihned po rozehrání ze středu hřiště sudí Petroš bláznivé utkání ukončil. Po dvou rozdílných poločasech je remíza spravedlivým vyjádřením hry a dění na hřišti obou týmů. A nakonec ještě jedna nelichotivá statistika, kromě hodně gólů padlo také dost žlutých karet. Za Dobratice je obdrželi: Bařina, Mitrenga, Causidis, Březina a Bocek, u Raškovic pak Koloničný, Kovalik, Kožar, Janošec a Němec. KaMoš

Fotky zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie