Domů » Sdružení a spolky » Sport » Lučině vstřelili šest branek

Lučina – Dobratice 0:6 (0:1)

K dalšímu mistrovskému utkání si zajely Dobratice jen nedaleko k Žermanické přehradě a to na Lučinu. Soupeřem jim byl nevyzpytatelný tým a trošku panovaly obavy, jak si naši fotbalisté povedou. Nádherné počasí lákalo možná spíše k nedaleké vodě, ale na fotbal si cestu našlo poměrně dost diváků. Uvedený počet v zápise po utkání byl přehnaný, taková návštěva se nezaznamenává ani v divizi. Číslo ale snese všechno, nás spíše zajímalo dění na trávníku na který poslal trenér Dobratic Marián Korabík tuto základní jedenáctku: Bocek – Somr, Stříž, Lýsek, Skotnica – Pařenica, Hlaváč, Causidis, Kantor – Papík a Mitrenga.

Od prvního hvizdu rozhodčího Jantoše probíhaly první minuty spíše v opatrné rozehrávce obou týmů. Nikdo nechtěl udělat chybu, aby se mu to nevymstilo. Poprvé měli příležitost k ohrožení dobratické branky domácí v 7.minutě, kdy zahrávali přímý kop ze 20 metrů. Naštěstí exekutor jen trefil dobře postavenou zeď. Hned z následujícího protiútoku se ve velkém vápně po pěkné individuální akci Somra dostal k odraženému míči Hlaváč a trefil jen levou tyč Filipce. To se pak během několika dalších minut přelévala hra z jedné strany na druhou a zákroky si připisovali oba brankáři. Nejprve domácí po dvou střelách Kantora a pak Bocek po průnicích rychlého Krejčiříka. Pak přišla klidná pětiminutovka a ve 25.minutě si už mohli diváci zakřičet gól. Padl po moc pěkné akci Dobratic, kterou začal na vlastní polovině nádherným pasem na pravou stranu Causidis, aby pak stihl včas vběhnout na hranici malého vápna a přesný centr spoluhráče proměnil v první trefu utkání, 0:1. Hostům se ulevilo, ale nějaké další náznaky na navýšení stavu příliš nevycházely. Někdy zbytečně drželi míč u svých kopaček a místo rychlejší rozehrávky končily míče spíše u nohou lučinských hráčů. Dobraticím zatrnulo ve 41.minutě po centru zleva, kdy Bocek podcenil centr a za ním volný domácí hráč poslal míč po hlavičce vedl pravé tyče. A to bylo v první půli vše.

Po prvním poločase nastoupil jakoby jiný celek ve žlutých dresech. Najednou dobratičtí přišpendlili domácí na svou polovinu a útoky dostávaly podobu nebezpečných situací v šestnáctce Lučiny. V 52.minutě načechral pěkný míč zprava Pařenica, brankář Filipec oslněn ostrým sluníčkem míč jen šťouchl za sebe a tam již na něj vystartoval jako hladový vlk Papík a zvýšil na 2:0 pro Dobratice. O pět minut později poslal na hřiště dobratický kouč dva čerstvé hráče a zejména příchod Chlebka (spolu s ním nastoupil Bařina) přinesl otázku v řadách domácích i hostujících fanoušků, jak si povede na dobře jemu známém trávníku. A stačilo mu pouhých šest minut a po zmatcích v lučinské obraně právě Chlebek prostřelil vše, co mu stálo v cestě a napnul síť za Filipcem potřetí. To už byla převaha Dobratic markantní a domácí brankář jen rozhazoval rukama, pokud ještě stíhal zachraňovat další tutovky hostí. Zejména Mitrenga nadále hýřil aktivitou, jen kýžený gól ne a ne dát. Po rohu Chlebka opět zazvonila tyč lučinské branky a pak přišel slavný okamžik pro Sašu Kohuta. V 66.minutě jej poslal na hřiště Korabík místo Skotnici a za sedm minut po nádherném centru Mitrengy byl první za obranou Lučiny a jen špičkou kopačky usměrnil míč počtvrté za záda nešťastného Filipce. A to ještě nebyl střeleckým hodům konec. V 80.minutě podnikla rychlý kontra útok trojice ve žlutém proti jedinému zadákovi Lučiny a po přenesení hry přes celou šíři hřiště byl u míče rychleji Chlebek než brankář a utěšenou střelou do šibenice vymetl zbývající pavučiny v brance blíže u vchodu na hřiště, 5:0. V předposlední minutě se musel hodně snažit Bocek, protože v úniku se na něj řítil sám lučinský Czedron, ale Ondra si včasným vyběhnutím udržel už pátou nulu za sebou!! Třešničku na pomyslném fotbalovém dortu udělal opět Chlebek pohotovou střelou zpoza velkého vápna a v poslední minutě dovršil hattrick a také tenisové skóre zápasu 6:0.

K doplnění statistiky, za Dobratice střídal ještě Březina Hlaváče, utkání řídili Jantoš, na čarách Dytko a Bednář, utkání přihlížel i delegát FAČRu pan Petroš.

Foto z utkání: https://dobratice.rajce.idnes.cz



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie