Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dokonalý obrat fotbalistů

Dokonalý obrat fotbalistů, z 0:2 na 4:2

Do Dobratic přijel v sobotu 23.září nováček soutěže z Kopřivnice. Mužstvo figurovalo před zápasem na pěkném třetím místě a domácí nečekal lehký soupeř. Deštivé počasí a také rybářské závody na dobratických rybníkách nepřilákalo mnoho diváků. A mohli určitě litovat, protože se na dobratickém hřišti odehrál skvělý zápas s neskutečným obratem ze strany domácích. Ale podívejme se na průběh utkání od samotného počátku. Už při pohledu na soupisku Dobratic bylo všem jasné, že svěřence trenéra Mariána Korabíka nečeká snadná práce. V podstatě hrál ten, kdo vůbec přišel a na lavičce náhradníků bylo skoro prázdno.

Sestava Dobratic: Bocek – Somr, Stříž, Lýsek, Pařenica, Kohut – Causidis, Papík, Hlaváč – Bařina a Mitrenga, střídal jen Březina Bařinu.

Rozhodčí: Sikora Patrik – Čecháček Jan a Ritter Jakub, cca 100 diváků.

Na hodně mokrém trávníku se dalo čekat, že nějaká kombinační hra s přihrávkami po zemi bude složitější. A taky se míče dostávaly od nohou hráčů po odskoku do nepříjemných momentek. Hosté jsou velice produktivní v útoku a už od prvních minut se snažili rychlými přihrávkami posílat míče na své hrotové hráče. Bráchové Sochovi doplněni technicky vybaveným Vargou se také jako první prosadili už v desáté minutě. Čisté brankové konto Ondřeje Bocka přerušil po 460 minutách zcela volný Marek Socha, 0:1. A mohlo být za chvíli ještě hůř, kdy se proti Hruškovi skvěle postavil Bocek a vyrazil střelu zblízka na roh. Dobratice se ke svým střeleckým pokusům poprvé dostaly až v 18.minutě. Mladého Halamíčka prověřili z dálky Causidis a Pařenica, což byl správný tah na mokrém terénu. Nezdarem skončila i pěkná akce po levé straně na jeden dotek, ale finální centr našel nohu jen kopřivnického zadáka. To Bocek měl hodně práce přesně po půl hodině hry a zásah na poslední chvíli odnesl nepříjemným zraněním ramene. Naštěstí mohl po ošetření pokračovat dál a své bolavé rameno nešetřil ani po nebezpečně zatočeném centru přímo z rohu. Ve 35.minutě podnikli rychlý protiútok útočníci Kopřivnice. Přihrávku na hraně ofsajdu pustil asistent rozhodčího a bylo zle. Domácí nechali centr zprava projít až k volnému Vargovi a ten měl čas přesně zamířit na vzdálenější tyč a navýšil hostům vedení, 0:2. Tento moment viditelně otřásl sebevědomím domácích fotbalistů a po dvou minutách je snad probudila dalekonosná střela Marka Sochy, která se otřela o břevno Bockovy brány. Změnit nepříznivý stav se pokusil zdařilým průnikem Mitrenga, vybojoval však jen rohový kop. Tři minuty před koncem poločasu vyrobili hrubku zkušení dobratičtí zadáci a nabídli sólo na Bocka opět Marku Sochovi, naštěstí přehodil nejen brankáře, ale též branku. Za malou chvilku přišel rohový kop na druhé straně a precizně poslaný míč Hlaváčem si našel štírek Papík a poslal je do sítě Kopřivnice a snížil na 1:2. Kontaktní gól byl veledůležitý, což se ukázalo později.

Kdo přišel na fotbal až ve druhém poločase, tak viděl nejlepších 45 minut v podání Dobratic v tomto ročníku na domácím hřišti. To, co předvedli se dá nazvat fotbalovou smrští. Začneme pěkně po pořádku.

49.minuta – podařená střela z dálky pořádně prověřila kopřivnického gólmana

53.minuta – přímý kop Hlaváče z 18 metrů, jen trefená zeď, střelu Pařenici chytá brankáře

60. minuta – další tlak domácích a střela z chumlu hráčů, brankář reflexivně vyráží na tyč a tam je nejdříve Papík, srovnáno 2:2.

64.minuta – ojedinělá akce hostí a jedovatá střela M.Sochy jen o centimetry míjí levou tyč

65.minuta – největší šance Kopřivnice, Tkáč sám na Bocka nevyzrál

66.- 67. minuty – dva pokusy Hlaváče likviduje gólman a blokující obránce

69. minuta – nejprve Mitrengova střela opět končí dobrým zásahem brankáře, ale proti dalším zmatkům v obraně je již bez šance, trefuje se kapitán Marián Causidis a otáčí stav na 3:2

78.minuta – vysunutí Causidise končí na puntíku penalty uklouznutím našeho kapitána

79.minuta – opět Mitrenga si povodil po celé šířce šestnáctky hráče soupeře a jen těsně střílí vedle

82. minuta – nejpěknější a gólově zakončená akce druhého poločasu. Začala z obranné půle Dobratic po přihrávce Kohuta na Hlaváče, jeho úniku po levém křídle a precizně poslaném míči do malého vápna na Papíka. Tento subtilní dvacetiletý mladík dokončil své skvělé střelecké dílo a dovršil hattrick, 4:2.

89. minuta – další pumelice z kopačky Pařenici z dobrých 35 metrů míří jen nad branku

Fotbalový příběh na konec:

Dlouho jsme již neviděli takový obrat dobratických fotbalistů. Jejich zarputilost ve druhé části utkání byla znát a odnesl to jejich protivník. Od vyšší porážky je bez pochyb zachránil skvělý Halamíček v brance, který si zaslouží asi tu nejvyšší fotbalovou známku. Domácí dřeli, všichni nechali na hřišti vše. Nade všemi dnes vyčníval malý vzrůstem i hmotností Tadeáš Papík. Hned po skončení zápasu běžel k lavičkám s diváky. Na jedné z nich seděla usměvavá babička. Jak mi dnešní ostrostřelec prozradil, na nohou měl dnes kopačky, nejlepší dárek od své babičky! KaMoš

https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/265-dobratice-koprivnice


  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie