Domů » Sdružení a spolky » Sport » Další prohra fotbalistů

DOBRATICE – TICHÁ 1:2 (1:1)

V sobotu se na domácím hřišti představil soupeř, který v minulé sezóně ve vzájemných duelech bral vždy vítězství. Tichá přijela do Dobratic s početným Fans klubem s cílem navázat na úspěchy. Dobratice se musely mít na pozoru, protože v minulém kole jejich dnešní soupeř doslova smetl Petrovice 11:1 a tak opatrnosti bylo potřeba.

Trenér Korabík vyslal na úvodní minuty tyto svoje svěřence: Bocek – Somr, Kohut, Lýsek, Skotnica, Bařina, Causidis, Stříž, Kantor, Mandičák a Hlaváč. Ve druhém poločase pak přišli na hřiště také Papík, Mitrenga, Pařenica a Dobiáš.

Po zahájení hry rozhodčím Seidlerem bylo v počátku znát na domácích určitý respekt. Hráli opatrně a nikam se nehnali. Soupeř jim umožnil už v 6.minutě první standardní situaci a zhruba ze třiceti metrů poslal Hlaváč přetažený míč na zadní tyč, ale nakonec nemusel gólman nic řešit. Hosté zahrozili záhy z protiútoku a jejich pokus měl stejný cíl, ochrannou síť za brankou. Přišla pak osmá minuta a první rohový kop Dobratic. Zprava jej perfektně zahrál Mandičák a hlavičkující Skotnica na přední tyči byl veleúspěšný, 1:0 pro domácí. Vcelku nečekaný gól přidal ještě více na aktivitě domácích a nechybělo mnoho k navýšení stavu. Hosté jen ztěží hasili fotbalový požár ve své šestnáctce, aby po minutě přišla nenápadná akce Tiché z levé strany. Přenesení hry na volného, a nikým nehlídaného Dominika Kociána, skončila střelou vedle vyběhnutého Bocka a bylo to 1:1. Poté se přestal hrát dobrých deset minut fotbal, nikomu se dopředu nechtělo a zejména domácím vázly přihrávky a vůbec jim nevycházela hra jeden na jednoho. Soupeř důsledně a včas napadal naše fotbalisty a ti řešili situace nepřesně nebo přišli o míč. Záblesk pěkné akce přišel ve 25.minutě po vysunutí Skotnicy Hlaváčem. Ondra udělal kličku i brankáři, míč však stačil ukopnout vracející se zadák hostů. Posledních deset minut poločasu se nesl ve znamení gólových možností ze strany hráčů ve žlutomodrých dresech. Zejména Kocián se Svobodou pořádně zaměstnávala naší obranu a jen díky skvělým zákrokům Bocka se držel nerozhodný stv. Když už byl náš brankář překonán, pomohlo břevno.

Už v první minutě druhé půle kopali hosté Kociánem přímý kop z cca 25 metrů. Střelu obětavě zblokoval Lýsek a chvilku se musel dávat dohromady. Náš nejzkušenější zadák bude svoje citlivé místo asi nějaký čas chladit, ale dohrál se ctí celý zápas. Tichá přidala na tempu a bylo třeba zvýšit důraz v osobních soubojích a především nepřipustit se dostat do gólovek. To se příliš nedařilo a střídající Bajer i Kunčík se chytali za hlavu, co zahodili. Z naší strany zahrozil svými přetaženými centry jen Hlaváč, hostující gólman měl s nimi co dělat. Po hodině hry měl na hlavě gól Mitrenga po super centru Hlaváče. Stačil i přeskočit brankáře a míč jen těsně přeletěl břevno, škoda! O pár minut na to se ve stejné situaci po stejném načechrání míče Hlaváčem ocitl Papík a dopadlo to úplně stejně. Pozadu nechtěli zůstat ani hráči Tiché a po průniku do velkého vápna dvakrát za sebou nechali vyniknout Bocka. Zlomový moment nastal v 70.minutě. Na trávníku u šestnáctky hostů zůstal ležet otřesený Stříž, domácí místo, aby zakopli míč do autu o něj přišli a hosté neřešili fotbalové pravidlo fair play, to je zakopnutí míče do zámezí. Podnikli rychlý přesun na polovinu Dobratic a D.Kocián si věděl rady, kam poslat míč, 1:2. Diváci domácího celku i samotní hráči byli rozezleni tímto postupem, žel rozhodčí jen odpískal gól a hrálo se dál. Dokonce zápasu bylo ještě dost času ke změně stavu. Pokoušeli se o to opět agilní Hlaváč i rychlý Mitrenga na pravém křídle, ale trefit do správného místa je opět problémem Dobratic. Neujala se ani pohotová střela Kantora a poslední standardka v nastaveném čase, kdy šel spoluhráčům pomoci i gólman Bocek. Pár zmatečních momentů po nacentrovnání tam bylo, ve spleti nohou i několika hlaviček se nakonec dostal míč na kopačku hráče Tiché a rozhodčí odpískal konec. Dobratice ani ve třetím duelu nezískali s Tichou potřebné body. Ty další se pokusí vybojovat v příštím kole na půdě Petrovic. KM

Momentky ze zápasu najdete zde: https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/266-dobratice-ticha



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie