Domů » Sdružení a spolky » Sport » Remíza s lídrem soutěže

DOBRATICE – STARÉ MĚSTO 1:1

K poslednímu utkání podzimní části fotbalové sezóny 2023 – 2024 přijel do Dobratic ten nejtěžší soupeř, suverén podzimu Staré Město. V dosavavadních zápasech všechny „Staráček” vyhrál a tak domácí nečekal lehký soupeř. Než k němu došlo, museli si diváci počkat několik minut, neboť chyběl ten nejdůležitější člověk na utkání a to hlavní rozhodčí. Po mírných potížích nakonec dorazil a na docela nasáklý trávník po vydatných deštích vyběhly obě jedenáctky v těchto sestavách:

Dobratice

Bocek, Střižík, Lýsek, Dobiáš, Somr, Skotnica, Causidis, Kantor, Mandičák, Stříž a Hlaváč.

Staré Město

Smolík – Kaňok, Boček, Sušovský, Smilovski, Fojtík, Glembek, Dušík, Forch, Vyvial a Baran.

Před rekordní podzimní návštěvou v Dobraticích (350 diváků) nasadil rozhodčí Galvas přísnou laťku hned od počátku a už ve 2.minutě potrestal žlutou kartou domácího Střižíka. Přímý kop kousek za čárou velkého vápna nezahráli hosté dobře a domácím se podařilo dostat míč do bezpečí. Následující rohový kop, ale mohl přinést problémy, Forch však mířil nad branku. O chvilku na to i on obdržel žlutou kartu za zbytečné řečnění. V 10.minutě si vyměnili míč u pokutového území mezi sebou Mandičák s Causidisem, ale chyběla tomu finální přihrávka do střelecké pozice. Po dalším faulu hostů si míč k trestnému kopu na pravé straně postavil Hlaváč a centrem na přední tyč našel Somra a nechal tak vyniknout gólmana Smolíka. Z následujího rohu prodloužil míč hlavou Causidis a jen těsně minul pravou tyč. Škoda tohoto momentu, protože po chvilce se naše obrana nechala překvapit průnikem Barana a hosté šli do vedení, 0:1. Naštěstí radost fanoušků i hráčů Starého Města trvala jen dvě minuty. Po další standardní příležitosti už míč po centru Hlaváče perfektně líznul Causidis a ten zapadl na zadní tyč a bylo srovnáno, 1:1. Za předvedenou hru v první dvacetiminutovce zasloužený stav. Po půl hodině hry si vzpomněl na svoje fotbalové kudrlinky Mandičák a pěkně si pohrál na malém prostoru se třemi hráči soupeře, žel jeho snažení proniknout dál hasili hosté dalším rohovým kopem. Pak byl chvilku klid na bojišti až se nečekaně opřel do míče z velké dálky Glembek a Bocek musel ukázat svou mrštnost. Podobně se chtěl prezentovat na druhé straně Causidis, nebyl tak přesný. Ještě v poslední minutě měly Dobratice na kopačkách velmi dobrou možnost, přetažený míč po zemi před Skotnicou tečoval hostující obránce a poslal míč skluzem na roh. Z něho přišla ještě jedna tutová přihlávka na hlavu Lýska a ten se jen za ní chytal, kam míč poslal. Remízový stav vydržel až do hvizdu sudího a šlo se do kabin se spokojeností na obou stranách.

Než začal druhý poločas, proběhlo jedno velké fotbalové loučení. S aktivním fotbalem se loučil dlouholetý hráč, fotbalista, který si rád hrál s míčem a udivoval svou šikovností diváky na mnohých hřištích. Jeho um, nádherné branky i profesionální přístup k fotbalu zůstane i pro mladé tím nejlepším příkladem. Poděkování z rukou předsedy TJ Břetislava Bortlíčka a předání dárkového koše, oddílové šály a dobratického fotbalového dresu s jeho číslem 30, bude pro Jana Mandičáka vzpomínkou na roky strávené v Dobraticích.

Pak se již opět hrál fotbal a už první roh Dobratic přinesl závar a dobrou možnost. Míč zatočený Hlaváčem do branky při oslňujícín sluníčku, jen tak, tak stačil dostat brankář do bezpečí. Právě slunko ze strany od tribuny bylo tím nejméně příjemným pro hráče ve vápně hostí. Po hodině a něco hry přišlo poslední střídání pro loučícího se hráče. Honza Mandičák předává kapitánskou pásku Causidisovi a jeho místo na hřišti přebírá další Honza Mitrenga. V průběhu necelých deseti minut prostřídal trenér Korabík další hráče, zraněného Kantora nahradil Pařenica, Střižíka vystřídal Březina, Hlaváče Chlebek a Somra Bařina. Z utkání dál nutno připomenout další důležité momenty. V 65.minutě šel na Bocka sám Baran, ale Ondra skvělým výběhem zmenšil střelecký úhel, míč pak dostal na nohu další hostující útočník a jeho střelu naštěstí vykopl před prázdnou brankou Dobiáš. Podobně hbitý byl i gólman Smolík a stačil ukopnout míč dotírajícímu Mitrengovi. Ještě jednou se mohl prosadit hlavou Lýsek a ani tentokráte mu nebylo přáno a smutně sledoval míč padající vedle levé tyče. V posledních dvou minutách přišly střelecké pokusy z větších vzdáleností, ale ta Pařenicova volala po gólu. Napřáhl z dobrých 35 metrů a Smolík bravurně vyrazil. Podobné projektily pak vyslali na soupeřovou branku i Baran a v posledních sekundách Causidis, kdy to jen zašumělo, jak míč letěl vzduchem, bohužel ne do míst, kde si to všichni dobratičtí přáli. Utkání skončilo tedy plichtou a pro hosty to je vůbec první ztráta bodů v této podzimnmí části.

Naši si šestou remízou vybojovali podzimní titul „remízový král”. Ke kvalitě dnešního soupeře to je ale ta nejcennější remíza ze všech dosažených. Nyní přejeme hráčům potřebný odpočinek, doléčení bolůstek a na jaře zase na fotbale na viděnou přeje KaMoš.

FOTO: https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/267-dobratice-stare-mesto



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie