Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté doma uhráli remízu

DOBRATICE – BYSTŘICE 2:2 (1:1)

Po dvou venkovních zápasech se poprvé představili dobratičtí fotbalisté na domácím hřišti. Začátek jara se oběma celkům příliš nepovedl. Dobratice utrpěli dvě porážky na hřištích nejlepších týmů v soutěži – Starém Městě a Raškovicích. Bystřice taky hrála jen venku, nedala ani jednu branku, ale mají aspoň bod z Petrovic. V tabulce jsou čtvrtí a spokojenější než domácí na devátém místě a tak se čekalo, jak se jim povede v Dobraticích.

K utkání přivedla trojice rozhodčích Mitura, Svoboda a Pasterčák tyto základní jedenáctky:

Dobratice: Pohludka – Somr, Kohut, Lýsek, Skotnica, Dobiáš, Chlebek, Causidis, Stříž, Hlaváč a Mitrenga. Střídali postupně Pařenica, Bařina a Béla, trenérem je stále Korabík.

Bystřice: Galusík – Fober, Ciencala, Rusz, Martinčík Ivan, Kantor, Zoubek, Baron, Martinčík Marek, Buryan a Badura. Na hřišti se objevili také Stroka a Staniek.

Zápas měl zcela neobvyklý úvod. Ještě si diváci ani pořádně nesedli a ihned po rozehrání hostů se míč dostal k šestnáctce domácích a mezi nohami snad tří hráčů dloubl do míče Badura a k překvapení všech i brankáře Pohludky zaplul k pravé tyči do sítě! Zcela určitě to byl nejrychlejší gól posledních let na dobratickém hřišti. Doslova šok pro všechny aktéry utkání a pro domácí fandy i hráče smolný začátek. Nebylo divu, že prvních deset minut si v pohodě hráli hosté a nikam nespěchali. Až ve 12.minutě zahrávaly Dobratice rohový kop a načechraný přetažený balón od Chlebka přes celou šestnáctku si našel Hlaváč a podařeným volejem sestřelil bránícího hráče. O čtyři minuty později si pro faul před šestnáckou přišel zkušený Chlebek. Ujal se sám rozehrání a střelou přes zeď nepřekvapil Galusíka. Domácí si vytvořili mírný tlak a byli častěji na půlce hostů a ve 23.minutě rozehráli skvělou fotbalovou akci jako z učebnice a připravili divákům moc pěkný zážitek. Vyvrcholením byla vyrovnávací branka Marcela Stříže, který dokončil sérii přihrávek na malém vápně, 1:1. Povzbuzeni gólem najednou začali domácí lépe číst soupeřovu hru a už to nebylo jen odkopávání míčů. Zlepšila se souhra a bojovnost hráčů na hřišti zvedla dobrou náladu i v hledišti. Zkušený soupeř ale využíval každou příležitost k ohrožení Pohludkovy branky a ten se musel několikrát předvést. Střelu Barona vyrazil výtečně a podobně zklamaně koukal i po povedené střele Zoubek. Právě Baron byl klíčovým hráčem Bystřice, výborně rozehrával svým spoluhráčům míče a vybízel k zakončování a nabíhání do volného prostoru za dobratické zadáky. Kvalitní fotbal se líbil a jen nešťastná chvilka ve 40.minutě, kdy po obětavém zákroku musel pro nespecifikované zranění střídat D.Dobiáš, bylo negativním momentem duelu. Nicméně ještě v nastaveném čase se ocitl v samostatném úniku Mitrenga, ale i jemu zkazil radost výborný gólman Galusík.

I druhý poločas měl zpočátku zcela pod kontrolou soupeř z Bystřice. Po dvou minutách kopali hosté přímý kop a po něm se ocitl ve slibné pozici Buryan, který přestřelil. Pak se opřel z velké dálky do míče kapitán Rusz, ale Pohludka dával pozor. V 50.minutě zcela zbytečně faulovali domácí hráči skoro u rohového praporku a přišel trest v podobě druhé branky v domácí síti. Přetažený centr si nepohlídal Lýsek ani gólman a zcela osamocený Zoubek neměl problém poslat balón za záda Pohludky. Opět nastala situace, kdy museli domácí zapnout na jinou rychlost a pokusit se proti týmu s nejlepší obranou v soutěži (jen 6 obdržených branek v patnácti utkáních!!) srovnat krok i skóre. A vyrovnání přišlo poměrně brzy, kdy se míč po centru zleva dostal k volnému Hlaváčovi a ten v 63.minutě rozveselil domácí fanoušky, 2:2. Přesto ale opět hosté mohli jít do vedení po průniku Stroky, naštěstí jeho střela jen těsně šla vedle levé tyče domácí branky. Hrdinou pěkného utkání se mohl stát Hlaváč, v 83.minutě jej však ve vyložené možnosti skvěle vychytal Galusík a když stejný hráč ještě před koncem zápasu zkusil střelu spoza šestnáctky a míč opět pokryl bystřický brankář, byli všichni rádi za získaný bod. Podle předvedeného výkonu obou mužstev je remíza spravedlivým vyjádřením konečného stavu. Tak přejeme dobratickým fotbalistům další získávání bodů a taky především zdravé hráče. KaMoš

fotky na rajčeti: https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/268-dobratice-bystrice-2-2



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie