Domů » O obci » Informace » Obecní kalendář na rok 2024

Vážení občané, připravili jsme pro Vás ve spolupráci s dobrovolným svazkem obcí Region Slezská brána a městem Paskov kalendář pro rok 2024 „Obrazy života našeho kraje“.

Tato unikátní kolekce fotografií a textů zachycuje výběr lidových tradic, obyčejů a zvyků, svátečních dnů, ale i všedního života našich předků naplněného prací v hospodářství, v domácnosti i sousedskou výpomocí při polních pracích, sklizni nebo zpracování úrody.

Hlavním cílem tohoto projektu bylo přinést do našich domovů kousek atmosféry a krásy, kterou prožívali naši prarodiče a byla nedílnou součástí jejich života.

Vydání kalendáře „Obrazy života našeho kraje“ bylo možné díky protagonistům fotografií dětského folklorního souboru Paskovjánek, folklorního souboru Paskovjan a přátel spolku Po súsedsku. S láskou a péčí zachytil každý moment fotograf Roman Polášek a poutavý text doplnila Alena Borovcová. Autorkou námětu kalendáře je Eva Burešová. Jejich práce nám umožňuje poznat náš kraj, naše zvyky, obyčeje a být hrdými na to, kde žijeme.

Výdej kalendáře proběhne od 14. 11. 2023 na obecním úřadě (1 ks pro rodinný dům).

Přejeme vám, abyste si užívali každý týden tohoto kalendáře, který přináší do vašich domovů „Obrazy života našeho kraje“.

Radovan Otipka

starosta obce



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie