Domů » O obci » Informace » Senioři si vyjeli na kolech

Je středa a u OÚ na návsi při jezírku se sjíždí parta důchodců, aby si vyjela na kolech do přírody pod Beskydami. Cíl výletu – návštěva místa po vyhořelém kostelíku v Gutech. Na místě, které je stále navštěvováno především cyklisty a o nedělích na bohoslužbách, stále pracují archeologové. Jediné co na místě spáleniště zůstalo, je ohořelý kříž u vstupu na hřbitov.

Počasí nám velice přálo, pořídili jsme na místě pár fotek a poseděli na protější straně v lesíku pod zbudovaným altánkem a zavzpomínali na shořelou památku a také na návštěvy jiných míst v okolí Beskyd. Zavítali jsme také k ohradě v přírodě, která je v lesním porostu a ještě na území Gutu, kde jsou k vidění jeleni, laně a divoká prasata.  Ujeli jsme cca 24 km. Poslední zastávkou byla Komorní Lhotka, restaurace Premier. Po takové cestě v teplém počasí přišlo vhod malé občerstvení a někteří zde si dali výborný oběd.

Cesta byla příjemná, žádné závody, navzájem jsme na sebe čekali, neboť 9 cyklistů v jízdě za sebou není pro řidiče zrovna milé. Jistě by nás bylo víc, ale některým důchodcům to již zdravotní stav nedovoluje.

Všichni se již těšíme na příští výlet na kolech. Kde to bude, neprozradím, dozvíte se příště. Pár snímků na https://obecdobratice.rajce.idnes.cz/Seniori_na_kolech/

Kohut Jiří, člen KD Dobratice



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč